Tunnels van Leerdam tijdlijn

Hieronder hebben wij een tijdlijn geplaatst met alle gebeurtenissen die wellicht ons kunnen helpen met ons onderzoek naar de Tunnels van Leerdam. Mocht je een aanvulling hebben of een foutje zien? Dan horen wij het graag. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken en dan passen wij het zo snel mogelijk aan.

Deze tijdlijn wordt elke keer aangepast zodra we weer nieuwe informatie hebben. Tevens is nog lang niet alle informatie in de tijdlijn verwerkt. Hou deze pagina dus ook in de gaten.

Tunnels van Leerdam

Hoogstraat 49 met Pakhuis is verkocht op 30 november 1934
Openbare verkooping

Akte, voor notaris Johan Karel Eblé te Gorinchem, waarbij de Vereenigde Leerdamsche Bootmaatschappijen verklaren via een veiling te hebben verkocht aan Willem van Hoogdalem Gerritszoon, slager, wonend te Leerdam, een woonhuis aan de Hoogstraat 49 en de Groote Steiger aldaar (kad. sectie B no. 3911) en een pakhuis aan de…Read More

Manufacturenzaak op Hoogstraat 49
Manufacturenzaak

Wed. P. en J. H. van Ameijde openen een nieuwe manufacturenzaak op Hoogstraat 49. Dit stukje staat in de Leerdammer van 2 april 1938.

Hoogstraat 49 is als onbewoonbaar verklaarde woning verkocht op 12 september 1958

Akte, voor notaris Wigbold Dethmer Okkens te Leerdam, waarbij Willem van Hoogdalem Gerritszoon en zijn vrouw Dirkje Janna van Drenth verklaren te hebben verkocht aan Teunis Klein, allen wonend te Leerdam, aldaar een onbewoonbaar verklaarde woning aan de Hoogstraat 49 (kad. sectie B no. 3911). Note: Deze akte willen wij…Read More

Tijdelijke winkel van Van Kralingen op Hoogstraat 51 in 1964
Van Kralingen heeft wegens verbouwing aan Hoogstraat 64 in 1964, zijn tijdelijke winkel op Hoogstraat 51

Van Kralingen heeft wegens verbouwing aan Hoogstraat 64 in 1964, zijn tijdelijke winkel op Hoogstraat 51.

Van Kralingen verkoopt “wijnkopershuis” (Hoogstraat 51) aan familie van Wijk, voor van Wijk’s Warenhuis
Trap onder Wijnhuis Hoogstraat 51 naar twee gewelven

Van Kralingen verkoopt Hoogstraat 51 aan de familie van Wijk in 1972. Vanaf het moment dat Philip van Kralingen kon horen, zien en kon spreken, werd er al over een z.g. vluchtgang gesproken vanaf het punt “Grootesteiger” naar de Kerk. Het pand Hoogstraat 51 is een heel bijzonder pand, met…Read More

Aannemer heeft niks gevonden tijdens sloop Hoogstraat 51 (Wijnkopershuis)
Sloop panden voor nieuwe Blokker Hoogstraat 49/51

Aannemer ’t Lam vertelt dat hij destijds bij de sloop van het pand en de bebouwing van het nieuwe pand niks heeft gevonden. Het kan natuurlijk zijn dat de gangen al eerder dicht waren gemaakt. Hierboven een aantal foto’s van de bebouwing.

Van Wijk’s Bazar heet nu Van Wijk’s Warenhuis en is verhuisd naar Hoogstraat 49-51
Van Wijk's Warenhuis

Van Wijk’s Bazar is veranderd in Van Wijk’s Warenhuis en is in de week van 6 februari 1973 verhuisd naar Hoogstraat 49-51.