Over ons

Ik ben Astrid, een vrouw van 38 jaar oud, getrouwd met (Hans van Vrouwerf) en moeder van Thomas (7 jaar). We hebben 13 jaar in Leerdam gewoond en wonen sinds juli 2023 in Asperen. Ik ben blogger op de website Miss Sentinelli en daarnaast ben ik Virtual Assistant voor verschillende bedrijven.

Al jaren interesseren mij de verhalen over de tunnels van Leerdam. Ik wilde hier graag meer informatie over hebben, maar wist nooit waar ik moest beginnen.

In juni 2018 plaatste Peter van Rooden van de Historische Vereniging Leerdam een oproep op de facebook pagina Oud Leerdam of er mensen waren die meer wisten over de onderaardse gangen van Leerdam. Hier kwamen veel reacties op. Ik wist het gelijk, dit is het moment om hier meer mee te gaan doen. Ik wilde per sé onderzoek doen naar deze tunnels van Leerdam. Ik kwam in contact met Peter en we spraken af in Leerdam om informatie uit te wisselen en een rondwandeling te maken door Leerdam.

We gingen samen verder onderzoek doen naar deze tunnels. We wisselden steeds meer informatie, foto’s, tekeningen uit en ik zocht ook contact met de personen die hadden gereageerd op de oproep op facebook. We hadden al wat informatie, maar het liep een beetje dood. We kwamen niet echt verder met het onderzoek.

Peter besloot in oktober om een stukje in de nieuwsbrief te plaatsen voor de Historische Vereniging Leerdam en het stukje kwam ook in Het Kontakt.

Tunnels van Leerdam

En toen…..begon het balletje te rollen. Ik kreeg telefoontjes, mailtjes en smsjes van mensen die meer informatie hadden over de tunnels of gaven contactgegevens van mensen die meer informatie hebben.

Alle verhalen en informatie die we tot nu toe hebben verzameld, willen we dan ook graag delen op deze website. We proberen te achterhalen waar deze tunnels hebben gelopen en of ze nog echt bestaan. Of is het misschien toch echt een fabel?

We willen de mogelijke routes tonen op deze website. Mogelijke ingangen van vroeger en/of nu. Foto’s die mensen eventueel hebben van de ingangen of van de tunnels zelf. Alles wat we tot nu toe hebben verzameld, willen we tonen op deze website.

Mocht je ook meer informatie hebben over deze tunnels? Schroom niet en neem contact met mij op, echt alle kleine beetjes zullen helpen!